BZK “Preporod” Vitez pokrenuo novu sekciju

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Vitez bogatija je za još jednu sekciju. Naime, pored folklorne i muzičke sekcije te omladinskog hora ilahija i kasida, koji u okviru Društva djeluju već duži niz godina, odnedavno sa radom je startala i kreativno-edukativna sekcija.

Pomenuta sekcija za cilj ima okupljanje žena, mladih i djece koji će kroz sadržaje koji se budu obrađivali na radionicama steći osnovna znanja iz različitih oblasti umjetnosti i ručnog rada.

Proteklog vikenda održana je već druga radionica koja je bila namjenjena za djecu (prva radionica održana je nešto ranije i polaznice su bile žene i mlade djevojke) koja su iskazala veliki interes te u većem broju prisustvovali radionici. Sama radionica održana je u prostorijama Društva uz pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera. Tema radionice bila je “Ramazan”, te su naši najmlađi pokazali veliku kreativnost i želju da na ovu temu urade prelijepe radove koji će sigurno biti vrijedna uspomena.

Iz BZK”Preporod” Vitez zahvaljuju se koordinatorici sekcije, gđi. Emiri Kablar, kao i svima onima koji su uzeli učešće u radu radionica. Sekcija nastavlja sa radom u narednom periodu i ubrzo priprema nove sadržaje.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU