Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara nazočio je Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu koji je održan u četvrtak u crkvi Sv. Ante na Bistriku.

Nazočne je na samom početku koncerta u ime Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” pozdravio predsjednik HKD “Napredak” Nikola Čiča.

Možemo reći kako je upravo život drugo najprikladnije ime za svetkovinu Uskrsa, a mi trebamo biti dostojni života i živjeti ga na način da gradimo i hranimo nadu ljudi oko sebe, ne zanemarujući ni naša bića, a što Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” neumorno radi, ljubeći čovjeka rječju i djelom, a osobito kroz manifestacije, tradiciju i kulturu koju njeguje“, kazao je Čiča. 

Na koncertu su se predstavili istaknuti, ali i mladi i talentirani glazbenici Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”. Među njima su bili Napretkov trio “Senso” iz Glavne podružnice Mostar, te Napretkov trio “Scherzo” iz Podružnice Široki Brijeg. Također, nastupili su i Napretkovi stipendisti i članovi Tomislav Perić, bariton; Tomislav Čorić, bas-bariton; te Emi Trnka, klavir. Njihova izvedba obuhvatila je tradicionalne pučke uskrsne kompozicije, kao i djela poznatih svjetskih kompozitora.

Ovaj svečani koncert nije samo glazbeni događaj, već je i prilika za zajedničko slavljenje vjere, nade i života, te za okupljanje zajednice u duhu blagdana Uskrsa“, istaknuo je zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara.

Događaj je okupio brojnu publiku, te je između ostalih, nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, kao i drugi uglednici iz kulturnog, vjerskog i javnog života, saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU