Stariji pješak teško povrijeđen u nesreći na Dobrinji, udario ga pijan 74-godišnjak i pobjegao s mjesta nesreće

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jučer na Dobrinji u kojoj je teško povrijeđen 62-godišnji pješak.

Naime, sve se dogodilo na kolovozu raskrsnice ulica Bulevar Mimar Sinana – Trg Zlatnih ljiljana u 16:05 kada je, tada još uvijek nepoznat vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom, udario i na kolovoz oborio pješaka L.D. rođenog 1962. godine i pobjegao s mjesta nesreće.

Povrijeđenom su ustanovljene teške tjelesne povrede i zadržan je na bolničkom liječenju.

Naknadno je policija došla do saznanja da je povrijeđenog pješaka udario 74-godišnjak koji je upravljao vozilom “Mitsubishi Pajero”. On je na području RS-a zatečen da upravlja vozilom u alkoholiziranom stanju i tada je uhapšen.

Predat je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo a tereti se da je počinio krivična djela “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja” i “Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi”.

Dana 06.03.2024. godine u 16:05 sati na kolovozu raskrsnice ulica Bulevar Mimar Sinana – Trg Zlatnih ljiljana, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka L.D., rođen 1962. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane NN putničkog motornog vozila, kojim je upravljao NN vozač, a koji se nakon saobraćajne nezgode udaljio u nepoznatom pravcu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je 62-godišnjak, a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na Klinici za neurohirurgiju KCU u Sarjevu je zadržan na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštvu Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage su poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela došli do saznanja da se radi o vozilu ‘Mitsubishi Pajero’, kojim je momentu saobraćajne nezgode najvjerovatnije upravljao Dž.Č., rođen 1950. godine, nastanjen u Sarajevu.

Na području RS-a, od strane policijskih službenika PS Istočno Novo Sarajevo imenovani je zatečen da upravlja vozilom u alkoholiziranom stanju. Dana 07.03.2024. godine u 00,45 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja /član 336. stav 3. u vezi sa članom 332. stav 3. KZ FBiH/ i Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi /član 337. stav 2. KZ FBiH/, a sve u vezi sa članom 54. istog zakona, 74-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode“, naveli su iz MUP-a.

The post Stariji pješak teško povrijeđen u nesreći na Dobrinji, udario ga pijan 74-godišnjak i pobjegao s mjesta nesreće appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU