Čavić tužio Plivački savez Srbije!

Legendarni srpski plivač Milorad Čavić ostvario je najveći uspjeh osvojivši srebro na Olimpijskim igrama.

Time je zaradio nacionalno priznanje prema kojem je s 35 godina trebao svaki mjesec primati dvije i pol prosječne plaće. No, iako sada ima 39 godina, još nije dobio nacionalnu mirovinu, jer Ministarstvo omladine i sporta, kaže Čavić, nije dobilo zahtjev Plivačkog saveza Srbije na temelju kojeg bi Miloradu mogli isplatiti naknadu. od dvije i pol prosječne plaće svaki mjesec.

Čavić je zbog toga odlučio tužiti Plivački savez Srbije, a kako pišu Novosti, suđenje je počelo jučer na Višem sudu u Beogradu.

Tužba je podignuta protiv PSS-a jer nije u roku podnio prijavu Ministarstvu mladeži i sporta sukladno Uredbi koja regulira tu oblast, zbog čega je Milorad Čavić sada u situaciji da može ostvariti nacionalno priznanje nakon 40. godine života, a ne nakon 35. kako je u tom razdoblju glasila Uredba.objasnio je odvjetnik Vladimir Ilić nakon ročišta u izjavi za Večernje novosti.

Sam Čavić opravdano je razočaran.

Bila sam u šoku. Tada mi je rečeno da je jedini način da ostvarim svoje pravo tužba. Teško mi pada što moram pokrenuti tužbu, jer zahvaljujući mojim rezultatima PSS je iz treće kategorije skočio u prvu, dobio sponzore… Emotivno mi teško pada što me Udruga zadnjih godina ne zove. . Trenerica sam, držim radionice, radim u SAD-u, pozvana sam iz Hrvatske, UAE, Meksika, Kanade. Svi me zovu osim mog cehakazao je Čavić

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU