Cedevita Olimpija ostala je bez važnog igrača

Cedevita Olimpija će u sljedećoj sezoni biti lišena pomoći Zeke Ogasta, koji će u nadolazećoj sezoni biti oslonac finalista Europskog kupa Burse, na čijoj klupi je naš Dušan Alimpijević.

Time je centar praktički zatvorio krug, budući da mu je turska momčad bila prva stanica u Europi nakon dolaska iz Amerike.

Osim Burse i Cedevita Olympije, igrao je dva puta za Panathinaikos i Galatasaray.

Zanimljivo je da će sljedeće sezone igrati odmah protiv Olimpije, jer je ždrijebom odlučeno da će dva kluba biti u istoj skupini Eurokupa. Bilo je to najveće iznenađenje prethodne sezone u drugom po snazi ​​europskom natjecanju koje je na putu do finala eliminiralo i slovenskog predstavnika.

U protekloj sezoni Ogast je pridonio učinku ljubljanske momčadi s prosjekom od 9,7 poena i 6,2 skoka u regionalnom natjecanju.

Klub je ranije napustio i Jaka Blažič, koji je također otišao u Tursku, pa će sljedeće sezone biti član Başekşehira, dok je jasno da od igrača iz prošle sezone ostaju Edo Murić, Zoran Dragić i Alen Omić.

Svojevrsna zamjena za Ogasta praktički je već tu, au pitanju je Karlo Matković koji dolazi iz Mege. Osim njega, klub su ovog ljeta već pojačali Amar Alibegović i mladi Lovro Gnjidic.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU