CEM Travnik/ Realizovan drugi modul pod nazivom „Rad sa grupama i pojedincima“

Centar za edukaciju mladih uspješno je realizirao i drugi modul pod nazivom „Rad sa grupama i pojedincima“ u okviru programa osnaživanja mladih lidera, iz šest općina Srednjobosanskog kantona, “YOUth CAN”.

Sudionike programa, mlade iz Travnika, Bugojna, Busovače, Viteza, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa upoznali smo sa konceptom rada sa grupom i principima individualno rada, konceptom komunikacije i mirnim rješavanjem konflikta, a sve pomoću neformalnog i iskustvenog učenja.

Sami sudionici imali priliku da spoznaju načine na koje komuniciraju, kako da unaprijede osobnu komunikaciju, ali i komunikaciju s lokalnom zajednicom. Također, dobili su priliku da se upoznaju s mogućim poteškoćama koje nosi rad s mladima, te su dobili savjete kako da se iznesu s tim.

„Imajući u vidu sve savjete koje sam dobila na ova dva prethodna treninga, smatram da ću biti samo hrabrija i spremnija za promjenu prvenstveno svoje zajednice, a zatim se usmjeriti i na više nivoe“- izjavila je sudionica programa.

Pored učenja, drugi modul programa bio je prilika i za nastavak upoznavanja mladih iz SBK, razmjenu iskustava, sklapanje prijateljstava i razvoj ideja.

Cilj programa “YOUth CAN“ je osnažiti mlade iz SBK u savjesne, odgovorne i aktivne članove zajednice, spremne doprinijeti njenom razvoju i dobrobiti svih njenih članova.

Centar za edukaciju mladih kroz ovaj program želi kreirati i bazu mladih aktivista u Srednjobosanskom kantonu, koji će, svojim proaktivnim djelovanjem konstantno unapređivati svoju zajednicu i animirati svoje sugrađane, posebno mlade da i oni budu dio pozitivnih promjena.

CEM realizira „YOUth CAN“ program u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU