11 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

‘Ćevap fest’ posjetilo oko 20.000 Banjalučana i turista

Tokom „Ćevap festa“, banjalučke ćevabdžije ispekle su blizu 13.500 porcija ćevapa, a prema procjenama taj, gastro – festival proteklog vikenda posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista.

Zadovoljni su i organizatori i ćevabdžije, njih devet, kako je protekla trodnevna manifestacija, posebno što im ni vremenske prilike nisu išle na ruku.

– Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banju Luku zbog ‘Ćevap festa’, ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru. Ove brojke, također, potvrdile su da se radi o jednom od najmasovnijih gastro festivala u BiH, sa perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje  – poručili su organizatori.

Od ukupnog broja prodanih porcija ćevapa, tokom tri dana festivala – najviše ih je, po očekivanjima, pripremila i prodala najpoznatija gradska roštiljnica – „Kod Muje“, a u stopu ih prate „Zlatna kruna“, „Biljana“ i „Stari recept“. Razloga za zadovoljstvo imali su i ostali učesnici – „Zamola“, „Mira M“, „Limun žut“, „Druga priča“ i „Akvana“.

Manifestaciju su organizovali Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije grada na Vrbasu.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima