CFMOTO kompanija ponovo donosi novitete, ovog puta iz ATV segmenta.

Evropska premijera je održana u izuzetnom ambijentu poznate vinarije Chateau de Lastours, koja na svom imanju poseduje više od 80 km puteva i poligona za testiranje vozila namenjenih offroad vožnji u najrazličitijim uslovima.

Uz prisustvo od preko 50 učesnika koji su mahom bili novinari iz čitave Evrope ali i regionalni distributeri, održane su različite radionice i testiranja vozila prilikom kojih su prikazani svi noviteti, unapređenja i funkcionalnosti novih modela.

CFORCE X4 i CFORCE X5 su nasljednici, već dokazano najprodavanijih modela CFORCE 450 i CFORCE 520 koji su do sada prodati u preko 100.000 jedinica u čitavom svijetu, a nove modele odlikuje unapređena upravljivost i tehničke karakteristike vozila, unapređena ergonomija položaja vozača, poboljšan dizajn, kao i sam doživljaj i lakoća upravljanja ovim vozilima.

Nova generacija CFORCE X4 i CFORCE X5 modela donosi moderan futuristički dizajn, gdje posebnu pažnju privlače LED svjetlosne grupe, koje mu daju oštar i agresivan izgled. Novi modeli poseduju DNK modela CFORCE 625 koji se izuzetno dobro pokazao u svim segmentima zbog svog naprednog dizajna pa je i kod novih modela izraženo vidljiv taj pristup.

cfmoto kompanija ponovo donosi novitete, ovog puta iz atv segmenta.

Na novim modelima je znatno unapređen radijus okretanja, kao i sama upravljivost prilikom vožnje od čak 25% u poređenju sa prethodnim modelom. Ovo je izuzetno važno unapređenje jer pomaže čak i manje iskusnim vozačima da se kreću po terenima koji su zahtjevni, a u isto vrijeme umor vozača prilikom dužih i napornijih distanci se svodi na minumum, a samim tim i potencijalne greške koje se najčešće javljaju zbog umora ili manjka iskustva vozača.

Udobnost je unapređena u nekoliko segmenata, oba vozila se sada nalaze odignuta 25,40 cm od tla, a prilazni ugao prednje osovine je dodatno unapređen, što uz dodatno povećanu putanju suspenzije od čak 26% garantuje da će oba prikazana modela lako odgovoriti na sve terene koji se nađu pred njima, a posebno na one najzahtevnije.

cfmoto kompanija ponovo donosi novitete, ovog puta iz atv segmenta.

Kada je u pitanju udobnost dodatno je poboljšana ergonomija položaja vozača, pozicija i oblik rezervoara, kao i oblik i materijal sijedišta. Sijedište je izrađeno od pijene koja pruža izuzetnu udobnost, vozačev dio sijedišta je ergonomski dizajniran tako da vozač ima još bolju i veću kontrolu nad samim vozilom bilo da sijedi ili da stoji. Takođe zadnji dio sijedišta, namjenjen za suvozača je proširen, a naslon na koji se nastavlja pruža dodatnu sigurnost i udobnost suvozaču, čiji je položaj osjetno unapređen u odnosu na prethodni model.

Pored ergonomije samog rezervora i njegovog položaja u odnosu na vozača, povećan je i njegov kapacitet koji sada iznosi 17 litara, što je povećanje od gotovo 20% u odnosu na prethodni model.

Usisno/Izduvni sistem je u odnosu na prethodni model povišen za 120 milimetara, a to znači da čak i jako duboka voda koja vam se nađe na putu neće predstavljati problem.

cfmoto kompanija ponovo donosi novitete, ovog puta iz atv segmenta.

Ono što je posebno primjetno jesu smanjene vibracije za nevjerovatnih 30% pa novi CFORCE X4 i CFORCE X5 model imaju najmanje vibracije u čitavoj klasi ATV vozila u ovoj kubikaži. Osjetna razlika se vidi i u temperaturi koju agregat stvara u sporohodnom modu vožnje koja je smanjena za čak 25%, što znači da nema brige od potencijalnog pregrevanja čak i u najvećim opterećenjima koja budu postavljena kao zadatak.

cfmoto kompanija ponovo donosi novitete, ovog puta iz atv segmenta.

Ovom prezentacijom CFMOTO kompanija je pokazala da zauzima najviši pristup ne samo u razvoju svojih proizvoda već i u načinu na koji ih prezentuje. Premijera koju je kompanija CFMOTO organizovala za svoje nove X4 i X5 modele je još jednom potvrdila da pripada premijum segmentu proizvodjača.

The post CFMOTO kompanija ponovo donosi novitete, ovog puta iz ATV segmenta. appeared first on Prvi BH auto magazin.

auto.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU