CIK BiH – Potvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

Nakon što su se stekli zakonski uslovi, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas na sjednici donijela odluku kojom su potvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, održanih 29. oktobra ove godine.

Prema potvrđenim rezultatima novoizabrani načelnik Općine Stari Grad Sarajevo je Irfan Čengić (SDPBiH).

Kako je rečeno danas na sjednici, Centralna izborna komisija BiH je 6. novembra ove godine usvojila Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Navedeno je, također, da nakon donošenja odluke nije bilo podnesenih zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića, nije bilo prigovora na tačnost objavljenih rezultata, a nisu pristigle ni žalbe na predmetnu odluku.

Cijeneći navedeno, stekli su se uslovi da se, u skladu sa Izbornim zakonom, donese Odluka o potvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad – rečeno je na sjednici CIK-a BiH.

Odluka o potvrđivanju i objavlјivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u „Sl. glasniku BiH“, „Sl. glasniku RS“, „Sl. glasniku F BiH“, „Sl. glasniku Brčko distrikta BiH“ i na internet stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine www.izbori.ba.

Novoizabranom načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Uvjerenje o dodjeli mandata bit će uručeno u petak, 17. novembra, u prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU