City nakon brutalne kazne ima novi problem: Zvijezde imaju velike bonuse i neće odustati

Još uvijek aktualni engleski prvak Manchester City dobio je proteklu sedmicu drakonsku kaznu od strane UEFA-e: dvogodišnju zabranu nastupa u svim europskim natjecanjima i novčanu globu od 30 miliona eura.

Netom poslije primitka kazne u Cityju su najavili da će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei, s nadom da će im sankcija biti prepolovljena odnosno da će u konačnici samo jednu sezonu biti protjerani iz Lige prvaka, piše Gol.

No, čak i ako se to dogodi, klub s Etihada naći će se na mukama. Naime, Manchester City je suočen s plaćanjem milionskih odšteta svojim vlastitim igračima, kao svojevrsnom kompenzacijom za nenastupanje u najjačem klupskom natjecanju svijeta.

Igrači imaju velike bonuse za plasman i igre u LP

Englezi pišu da su već započeli razgovori o tome kako će klub nadoknaditi glavnim zvijezdama novac kojeg neće moći zaraditi.

O čemu se točno radi? Velika većina igrača iz aktualnog kadra, praktički svi, u ugovorima koje su potpisali s Manchester Cityjem imaju predviđene bonuse za plasman u Ligu prvaka i nastupe u tom natjecanju. Kod nekih su ti iznosi toliki da dosežu brojku od sedam nula samo za plasman u LP, a mnogi imaju pravo na dodatnu plaću tj. bonuse ovisno o tome kakve rezultate klub ostvari u Europi.

Prošlosedmična odluka UEFA-e, ako ostane na snazi, znači da će Cityjevim zvijezdama tokom sljedeće dvije godine biti uskraćena prilika za isplatu tih unosnih isplata.

Od samo jednog plasmana u LP City zaradi oko 150 miliona eura

Pregovori oko toga kako zadovoljiti apetite igrača neće biti lagani jer se za svaku od sezona u kojoj izbori nastup u Ligi prvaka računalo da Manchester City zaradi oko 150 miliona eura (UEFA, ulaznice, sponzori, marketing…), a sad tog novca neće biti.

Stoga u klubu postoji bojazan da bi igrači mogli početi gledati kako napustiti City.

U cijeloj toj priči ima i jedna dobra vijest za City: njihov najveći klupski sponzor, dobavljač sportske opreme Puma, već je potvrdio kako ne misli raskinuti sponzorski ugovor težak 65 miliona eura po sezoni.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU