Cityju i Chelseaju prijeti izbacivanje iz Premier lige?

Kako piše britanski “Times”, nogometnim klubovima Manchester Cityju i Chelseaju prijeti izbacivanje iz Premier lige.

Everton je nedavno kažnjen s 10 bodova zbog kršenja pravila financijskog fair playa. U prethodne tri godine “Karamele” su poslovale s gubitkom većim od 19 milijuna kuna. Stoga se postavilo pitanje – ako je Everton zaslužio ovakvu kaznu, što je onda s klubovima koji su u još većem prekršaju?

Prvi spominje City, sa 115 kršenja istih pravila, dok su Chelseajevi poslovi bili zapaženi zbog nepravilnosti u plaćanju tijekom ere Romana Abramoviča.

Spomenuti “Times” potvrdio je pisanje drugih britanskih medija o potencijalnom izbacivanju ta dva tima i dodatno proširio priču. Prema njihovim izjavama, ako se pred neovisnim regulatornim tijelom dokaže krivnja Cityja i Chelseaja, postoje dvije opcije – izbacivanje ili oduzimanje po 30 bodova.

“Guardian” trenutnu situaciju uspoređuje s potresima i ističe da su oni ponekad samo najava još većeg seizmičkog događaja. Upravo je taj medij otkrio priču o desecima milijuna koje su Abramovičeve tajne tvrtke isplatile u razdoblju od 2012. do 2019. godine.

Vodeća sportska odvjetnica Catherine Forshaw smatra da su dva kluba u nezavidnoj poziciji.

– Ako ste odvjetnici u tim klubovima, bit ćete daleko zabrinutiji nakon presude Evertonu. Sada postoji presedan. Gledajući Everton u usporedbi sa Cityjem i Chelseajem, čini se da je njihov napad daleko manji. Tako da ne mislim da je ispadanje potpuno izvan mogućnosti, istaknuo je Forshaw.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU