3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Čović najavio ‘oštar zaokret’

  ()

  Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) na zajedničkoj sjednici u ponedjeljak najavilo je skoro usvojanje strategije djelovanja svih tijela HNS-a kako bi se osnažila pozicija hrvatskog naroda u BiH.

  – Morat ćemo napravit oštar zaokret, u smislu da se neće moći razvlačiti s izbornim zakonodavstvom, kao što se radilo pred izbore godinu dana, a partneri za koje smo se opredijelili dijeliti vlast na svim razinama morat će to razumjeti ili ne trebaju više računati na partnerstva – izjavio je u stanci zajedanja predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović.

  Poručio je kako više neće imati potporu oni “koji prave blokadu u funkcioniranju države BiH, kako bi se dodatno proizvodile krize na svim razinama vlasti”.

  – Ovakvo stanje nikome u BiH ne može odgovarati, a ponajmanje najmalobrojnijem, hrvatskom narodu – dodao je Čović.

  Komentirajući potez političkih stranka Hrvatske nezavisne liste, Hrasta BiH, Čapljinske nezavisna lista i Hrvatske republikanske stranke, koje su zamrznule svoj status u HNS-u i Predsjedništvu toga tijela, Čović je kazao kako se samo zajedničkim djelovanjem i jasnim iznošenjem stavova u tijelima HNS-a može politički djelovati.

  – HNS će nastaviti s iznošenjem jasnih stavova o poziciji hrvatskoga naroda i zauzimati se za sve vrijednosti za koje se dosada zauzimao, bez obzira kolika šteta bila, velika ili mala. Za mene je uvijek šteta ogromna – rekao je Čović i dodao kako će se “neke stvari korigirati na uštrb stavova stranka koje su zamrznule svoj status”.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO