ČOVIĆ NAKON INCIDENTA: U Zadru igra Srbin, bivši igrač Zvezde

U Zadru su jučer napadnuti članovi delegacije KK Crvena zvezda Meridianbet.

Danas bi se od 17 sati trebao odigrati dvoboj dvije momčadi 7. kola ABA lige. Klubovi i voditelji natjecanja već su se oglasili.

U međuvremenu je stiglo i objašnjenje predsjednika momčadi iz Beograda Nebojše Čovića.

Momčad je u Zadar stigla iz Barcelone, s 25-ak naših navijača. Slikani su, “tipkani” i praćeni na samom aerodromu.Novinari su bili u jednom hotelu, član Upravnog odbora i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napali su ih maskirani napadači. Tada su napadnuti član Upravnog odbora i prijatelj. Napali su ih i maskirani napadači, udarajući ih nogama. Potrebne mjere nisu poduzete, jer su se 8. studenoga oglasili navijači zadarskog “Tornada” i najavili da će ‘njihova strast i energija braniti njihov teren’. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i kod nas i nikada nismo imali problema. Upozoravali smo i ABA ligu, vrlo su inertno reagirali na tu objavu 8. studenog. Vidim da su tek sinoć oko 1 sat dali priopćenje na engleskom. To je odvratno, ali nije naš posao da širimo paniku i mržnju, već da pokušamo igrati igru.U našoj delegaciji ima puno djece, od 13 do 15 godina, ali ne znam zašto su očekivali da će tamo biti navijači u Zadru. Hrvatska policija ponijela se korektno nakon incidenta. Samo da napomenem, znate što bi bilo da se ovo dogodi negdje u Srbiji, Hrvatska bi sigurno tražila sankcije protiv Srbije. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbinrekao je za Prvu TV u Jutarnjem programu.

Zatim je dodao:

Zvezda nikad nije bježala s terena, izaći će na teren i igrati utakmicu. Ali ta igra mora biti u sportskim okvirima, bez vrijeđanja i ničega nesportskog. A tko će izgubiti za zelenim stolom, ako se to i dogodi bit će to u korist nekog drugog. Zvezda će igrati, ali će voditi računa o sigurnosti i hoće li biti vrijeđanja. Svu odgovornost snosi ABA liga, direktor Cvetković i Milija Vojinović. Svi su dobro plaćeni i trebaju raditi svoj posao. “Tornado” se osjetio prozvanim nakon utakmice s Megom prošlog tjedna u Beogradu, gdje su se osjetili oštećenima zbog suđenja. Nema to veze s nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu za linč i harangu, onda neka igraju svoje igre i igre. Novinarima su ozljede sanirane štipaljkama, a član Nadzornog odbora i njegov prijatelj snimljeni su, no nisu im slomljena rebra jer su udareni nogama o tlo. Svi su smješteni u hotelu u kojem je smještena Crvena zvezda i bit će sigurno ispraćeni do utakmice. Moram naglasiti da je hrvatska policija bila korektna, ali mora se znati da ovo nije izolirani incident. Napadači su se identificirali u priopćenju od 8. studenog kada su sve to objavili, zaključio je Čović

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU