Čović o Topiću: Ne može se uvijek netko drugi kititi tuđim perjem

Mladi srpski playmaker Nikola Topić zablistao je ljetos na U18 Europskom prvenstvu u Nišu, nakon odlične polusezone u dresu OKK Beograda u KLS-u, gdje je bio na posudbi iz Zvezde. Prethodno je trebao biti predan FMP-u, ali su se ispriječili administrativni problemi.

Od početka ove sezone djeluje kao posuđeni igrač Mege, gdje bilježi nevjerojatne brojke i trenutno je projektiran među TOP 10 izbora sljedećeg NBA drafta. Stoga se postavlja pitanje hoće li uopće više igrati u dresu matične Crvene zvezde.

O tome je gostujući u podcastu “Miljanov kutak” govorio predsjednik ovog kluba Nebojša Čović.

Znamo što imamo i kakvu zvijezdu meljemo. S nama je od svoje 15. godine, sada nije igrao. Nemam ništa protiv Mege, pustili smo ga tamo određeno vrijeme, ali ne može uvijek netko drugi kititi tuđe perje. S transferima treba biti oprezan. Evo, što je dobio Filip Petrušev? Rekao sam mu da ne žuri, da ostane još jednu sezonu da sazrije i onda ide u NBA. Sve razumijem, novac, košarka, NBA kao NBA, ali treba biti oprezan jer ako voziš prebrzo, ima opasnih zavoja, a teren je sklizak. S Nikolom Jovićem situacija je nešto drugačija, vidjet ćemo što će biti s Micićempokušao je Čović napraviti analogiju s ostalim našim košarkašima koji su nedavno završili NBA ligu, u različitim životnim razdobljima.

Čović progovorio o statusu Bjelice: Sve što bih više rekao bilo bi na njegovu štetu

Nedavno su se pojavile informacije da Zvezda želi vratiti Topića za drugi dio ove sezone.

Vidjet ćemo. Ne trebamo ugrožavati ni njega ni rezultate Mege, ali prije svega trebamo razmišljati o svojim interesima. Namin Hanga je ozlijeđen. Ovdje je Hanga bio na pregledima, kao iu Budimpešti kod svojih dugogodišnjih liječnika. Mislim da ćemo ga imati na terenu za dva-tri tjedna. Ali to mora biti pažljivo, njegove ozljede se moraju sanirati. Neki će biti rehabilitirani ovdje, neki u Budimpešti i Zagrebuostao je zagonetan Čović.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU