3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Čović primio veleposlanika Kraljevine Saudijska Arabije u BiH

  ()

  Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je danas veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanija Abdullaha Mominaha.

  Tijekom susreta iskazano je obostrano zadovoljstvo zbog dobrih odnosa dviju zemalja, bez otvorenih pitanja. Zaključeno je da postoji prostor i za daljnje poboljšanje odnosa, posebice kada je riječ o investicijskim ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu. Iako je Saudijska Arabija jedna od rijetkih zemalja s kojom BiH konstantno bilježi trgovinski suficit, potrebno je stvarati još bolje uvjete za povećanje vanjskotrgovinske razmjene, kazano je u razgovoru.

  Sugovornici su se usuglasili  kako je BiH postala veoma atraktivna turistička destinacija, ali i poželjno mjesto za ulaganje u različite sektore gospodarstva, te da bi od uzajamnog interesa bilo unaprjeđenje suradnje u oblasti namjenske, bankarsko – financijske, poljoprivredne i prehrambene industrije, trgovine robama široke potrošnje, turizma, obrazovanja, kao i kulture.

  Na kraju susreta je potvrđeno kako bi, u cilju poboljšanja gospodarske suradnje, bilo potrebno što prije okončati usuglašavanje i potpisivanje sporazuma koji reguliraju ovu oblast, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

  (FENA) M.B.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO