Čović progovorio o statusu Bjelice: Sve što bih više rekao bilo bi na njegovu štetu

Prije početka sezone Nemanja Bjelica vratio se u Crvenu zvezdu nakon gotovo desetljeće i pol, nakon uspješne karijere u Europi i NBA ligi, ali sve je završilo ne samo neslavno, već i misteriozno.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije napustio je klub, a spekuliralo se o sukobu s tadašnjim trenerom Ivanovićem i ozljedi, kao i o njegovom statusu u Feneru.

Gostujući u podcastu “Miljanov kutak” predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović prvi put je govorio na ovu temu.

On je službeno pod ugovorom s Fenerbahçeom, klub ima određene obveze prema njemu. Bjelica je došao, potpisao ugovor s nama. Taj ugovor je sporazumno raskinut. Bjelici Zvezda nije ništa platila, niti je on od nas išta tražio. Može se vratiti u Zvezdu kad god mu se opet prohtije. Sve drugo što bih mogao reći bilo bi na njegovu štetu. Ne u odnosu sa Zvezdom, ali treba shvatiti da Fenerbahçe ima određene obveze prema njemu i treba ih ispunitipojasnio je predsjednik kluba.

Objasnio je i zašto je situacija tako dugo ostala nejasna, iako je davno najavljena izjava o tome, a potvrdio je i da je bilo razgovora između igrača i Spheropoulosa.

Ne dugujemo nikome ništa reći. Nismo ništa objavili, onda vi dođite pa nas pitajte. Ako me pitate zašto je Bjelica stao, ponekad dođete u situaciju, ako radite neki posao, da više ne želite raditi taj posao. Odnosno, najblaže rečeno. Poštujem njegovu odluku. Jako smo dobri, imamo jako dobar odnos i novi trener je već obavio razgovore s njim i vidjet ćemo o čemu će biti riječotkrio je Čović, pa dodao:

Kao klub moramo brinuti o našim igračima, pogotovo onima poput Bjelice koji su ostavili ogroman trag. Ponašamo se konkretno prema svima, ne prozivamo nikoga, ne ponašamo se kao gospodin Messina, iako ima u našoj košarci onih koji su veliki džentlmeni u svojim izjavama, a onda kad se malo proširiš, njihove ideje stoje. van, što je ružno. To se valjda zove licemjerjesmatra prvi čovjek Crvene zvezde.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU