Čović u Mostaru okupio Predsjedništvo HDZ-a

Uoči sastanka koalicionih partnera sa državnog nivoa koji će se danas održati u Mostaru u centrali HDZ-a BiH, u tom gradu je počela proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH na čelu sa Draganom Čoviće, koja je okupila najviše dužnosnike te stranke.

Proširenoj sjednici Predsjedništva HDZ koja se održati u zgradi centrale te stranke u Mostaru prisustvuju predsjednici kantonalnih i regionalnih odbora i organizacije HDZ-a BiH za Distrikt Brčko.

Predsjedništvo HDZ-a BiH će, kako je najavljeno, na sjednici razmatrati funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti na nivou kantona, Federacije BiH i BiH, unutarstranačke aktivnosti u funkciji jačanja uloge HDZ-a BiH u političkom ambijentu BiH, te obilazak općina i gradova.

Nakon proširenog sastanka Predsjedništva HDZ-a će zasjedati i Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH na čijem je čelu također lider HDZ-a Draga Čović.

Sjednica HNS-a će se održati u prostorijama Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH, a kako je najavljeno, razmatrat će se problematika neprocesuiranja ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH, te aktualnu političku situaciju u našoj zemlji.

Nakon što se završe ova dva sastanka i donesu ključne odluke, lider HDZ-a i HNS Dragan Čović će se sastati sa koalicionim partnerima sa državnog nivoa BiH.

Koordinacijski sastanak koalicijskih partnera na nivou BiH, HDZ-a BiH, SNSD-a i stranaka Trojke koju čine SDP-a BiH, Naša stranka i Narod i pravda održat će se danas s početkom u 15 sati u zgradi centrale HDZ-a BiH u Mostaru.

Delegacije na sastanku će predvoditi stranački lideri Dragan Čović, Milorad Dodik i Nermin Nikšić, a nakon sastanka planirane su izjave za medije u 16:30 sati, kad će čelni ljudi političkih partija javnosti iznijeti rezultate tog sastanka.

klix.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU