Crvena zvezda oglasila se o najavi Baharove tužbe: Sve je jasno, biće mu plaćeno dok ne nađe novi klub

Navijače Crvene zvezde na Božić je dočekala vijest da bivši trener Barak Bahar planira tužiti klub s Maracane kako bi naplatio cijeli ugovor koji je imao. Također, ono što je mnoge najviše iznenadilo je to što je pozivao na maltretiranje dok je bio u klubu.

Tim povodom reagirao je i klub te priopćenjem demantirao navode Izraelca.

Povodom pojedinih medijskih napisa o potencijalnom sporu između Baraka Bahara i Crvene zvezde, obavještavamo javnost da su svi navodi netočni. Crvena zvezda i Barak Bahar razišli su se u dobrim odnosima i nema govora o tužbama između kluba i bivšeg trenera.

Ugovor je jasan i znamo svoje obveze prema FIFA-inim propisima. Prema potpisanom ugovoru, Crvena zvezda će bivšem treneru isplaćivati ​​mjesečne plaće dok Barak Bahar ne potpiše ugovor s drugim klubom. Ništa više od toga. Takozvani penali i odštete ne postoje, kao ni nesporazum s bivšim izbornikom, pa ovakvi medijski navodi mogu biti samo zlonamjerni pokušaj medijskog nagađanja.

Odvjetnici bivšeg trenera su nas nepotrebno podsjetili na obveze Crvene zvezde prema njemu, jer smo o toj temi javno govorili dan nakon smjene Baraka Bahara i nema potrebe davati dodatnu medijsku pozornost. FK Crvena zvezda posluje transparentno i ovim saopštenjem stavljamo tačku na tu temustoji u priopćenju Crvene zvezde.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU