Cvijanović – Hlobeň: Slovačka će nastaviti podržavati BiH na njenom evropskom putu

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović primila je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Slovačke Republike u BiH Romana Hlobeňa.

Cvijanović je uputila zahvalnost Slovačkoj Republici za dosadašnju podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Evropskoj uniji. Iskazala je očekivanje da će BiH uskoro dobiti kandidatski status za pristupanje Evropskoj uniji.

Razgovarano je i o aktuelnoj unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na ubrzan proces formiranja vlasti na svim nivoima.

Ambasador Hlobeň je kazao da će Slovačka Republika nastaviti podržavati BiH na njenom evropskom putu, te izrazio nadu da će Bosni i Hercegovini sredinom decembra biti dodijeljen kandidatski status.

Tokom ceremonije predaje akreditiva izraženo je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima i činjenicom da između BiH i Slovačke Republike nema otvorenih pitanja. Naglašeno je da se odnosi dvije zemlje u kontinuitetu razvijaju, a da je ugovorna saradnja kvalitetna i sadržajna u svim oblastima.

Tokom sastanka je bilo riječi i o regionalnoj saradnji i investicijskim projektima.

Cvijanović je poželjela ambasadoru Romanu Hlobeňu uspješnu misiju, te uputila poziv predsjednici Slovačke Republike Zuzani Čaputovoj da posjeti Bosnu i Hercegovinu – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU