6.6 C
Sarajevo
Nedjelja, 24 listopada, 2021

Cvijanović razgovarala s glavnim direktorom za evropske poslove NCS-a

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović razgovarala je danas u Bijeloj kući s glavnim direktorom za evropske poslove Savjeta za nacionalnu bezbjednost Johnom Erathom o političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Cvijanović je ukazala na potrebu završetka konstituisanja vlasti na svim nivoima u BiH bez uslovljavanja, da bi se, kako je istakla, obezbijedio kredibilitet i funkcionalnost vlasti u realizaciji važnih projekata koji direktno utiču na život građana, saopćeno je iz Kabineta entitetske predsjednice.

Iskazala je opredjeljenje institucija RS da sarađuju s ostalim nivoima vlasti u BiH i regionu, ali i na globalnom nivou radi postizanja većeg nivoa bezbjednosti.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće (NCS) dio je Izvršne kancelarije Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i glavni je forum koji američki predsjednik koristi za razmatranje pitanja nacionalne bezbjednosti, vojnih pitanja i spoljne politike s višim savjetnicima za nacionalnu bezbjednost i zvaničnicima kabineta. Od svog osnivanja, funkcija Savjeta za nacionalnu bezbjednost bila je da savetuje i pomaže predsjedniku SAD-a u pogledu nacionalne bezbjednosti i spoljne politike, te da služi za koordinaciju ovih politika među različitim vladinim agencijama.

Predsjednica RS-a je prethodno u Washingtonu razgovarala i sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Matthewom Palmerom o aktuelnim temama u RS i BiH.

Istakla je neophodnost što skorijeg formiranja kredibilne i legitimne vlasti na svim nivoima u BiH, s ciljem nastavka započetih projekata od značaja za unapređenje i poboljšanje života građana, navodi se u saopćenju.

- Oglašavanje -

Cvijanović će se sastati i s državnim sekretarom američke države Merilend Johnom C. Wobensmithom, te sa potpredsjednikom Webster University Željkom Šusterom.

(FENA) J.Č.


0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima