Da li koristite prednosti modernih tehnologija u informisanju

Moderne tehnologije, ukoliko ih koristimo pametno I umereno mogu nam doneti mnoge koristi. Lično mislimo da je dobro što postoje onlajn vesti .

Možete im pristupiti bilo gde (gde god da imate internet) i uvek ih imate sa sobom na svom mobilnom telefonu, tabletu,… Pošto se online vesti iz raznih novina objavljuju i na društvenim mrežama poput Fejsbuka, mnogi mladi ljudi i odrasli koji ne bi kupili štampane novine takođe naiđu na ove odlomke i možda ih čitaju više od „pravih” novina.

Dostupnost velikog broja informacija

Takodje je velika prednost online vesti jednostavno to što možete vrlo brzo pokriti mnogo različitih izvora i tako lako dobiti dobru sliku situacije kao I to koje su glavne vesti dana. Sa štampanim medijima morali biste da uzimate mnogo različitih pretplata, i pitanje je koliko biste imali vremena da čitate tri različite novine svakog dana tokom nedelje. Kada čitamo novine na pametnim telefonima ili tabletima, faktor stalne dostupnosti igra glavnu ulogu. Čim ustanemo ujutru i poželimo da čitamo novine I vidimo koje su najnovije vesti mi  imamo mogućnost da to I uradimo. 

Ali uprkos očiglednim prednostima onlajn vesti, i dalje mislimo da su i štampani mediji važni. Pored nostalgičnog faktora, vrlo jasna prednost je to što se mogu čitati i bez interneta. Mislimo da je to prednost štampanih medija koju ne treba zanemariti.

Da li ste razmišljali o ekonomskom faktoru kada čitate najnovije vesti

Klasičan način prodaje novinarskih proizvoda je glomazan i skup. Dosta su visoke cene sirovina kao i transportni troškovi u distribuciji štampanih medija s obzirom na konstantan pad prodaje. Zbog svog nematerijalnog digitalnog oblika onlajn vesti takođe imaju skoro neograničen kapacitet skladištenja, koji uklanja kvantitativna ograničenja klasičnih medija.

U toku digitalizacije, dostupnost i obrada informacija se suštinski promenila. Moguće je da čitate najnovije vesti u njihovoj digitalnoj formi praktično danonoćno sa bilo kog mesta, bilo da je računar na radnom stolu kod kuće, laptop u kafiću ili na aerodromu, mobilni telefon ili tablet u autobusu i vozu. Online vesti omogućavaju 24-časovni pristup sa skoro bilo kog mesta u svetu.

Budite obavešteni o najnovijim vestima širom sveta

Internet omogućava pristup najnovijim vestima iz celog sveta bez odlaganja. Na online vestima su sve informacije u određenoj meri podjednako udaljene, bez obzira sa kog mesta u svetu potiču.

Imate mogućnost da iznesete svoje misljenje

Neverovatan potencijal u pogledu onlajn vesti leži u opciji direktne interakcije sa korisnikom. Čista jednosmerna komunikacija od pošiljaoca do primaoca je sada stvar prošlosti. Iako to izdavaču nekada daje na uvid neke nekvalifikovane komentare, sa druge strane takodje omogućava da se oseti rasopoloženje I mišljenje čitalaca.Može se videti šta uznemirava čitaoce prilikom izveštavanja. Oni koji iskoriste potencijal ovoih povratnih informacija mogu prilagoditi svoju ponudu potrebama svojih korisnika.

Na kraju krajeva na Vama je da izaberete način na koji ćete biti u toku sa najnovijim vestima. Mi smo Vam izneli prednosti koje Vam pružaju moderne tehnologije i online svet kako biste bili u toku sa vestima širom sveta, a na Vama je da napravite Vaš idelan izbor.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU