6.5 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Dalipagić i Ebibi: Što prije uspostaviti avioliniju između Sarajeva i Skoplja

Unapređenje aviosaobraćaja između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije s mogućnošću uspostave aviolinije Sarajevo-Skoplje, bila je tema današnjeg susreta zamjenika ministra komunikacija i saobraćaja BiH Saše Dalipagića i ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrema Ebibija.

Vijeće ministara BiH i Vlada tadašnje Republike Makedonije 2006. godine potpisali su i ratificirali Sporazum o pružanju aviousluga, podsjeća se u saopćenju Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH.

Međutim, stupanjem na snagu Multilateralnog sporazuma između Evropske zajednice i zemalja zapadnog Balkana o uspostavi Zajedničkog evropskog zračnog prostora (ECAA), ovaj sporazum je postao važeći za obavljanje avioprometa između dvije države, a prethodni sporazum se više ne primjenjuje.

Zamjenik Dalipagić i ambasador Ebibi su se usuglasili da se sve aktivnosti u vezi s uspostavom aviolinije između Sarajeva i Skoplja pokrenu što prije i da se započnu pregovori s kompanijom koja bi našla interes za uspostavu te linije.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima