Danas će biti sunčano vrijeme, ali mogući su i pljuskovi

U Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u sjevernim, centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše ili kratkorajni pljusak.

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 33 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnost može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 29 celzija.

U četvrtak će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u zapadnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 35 stepena.

U petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, u centralnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 36 stepena.

I u subotu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, u višim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 36 celzija.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU