-1.1 C
Sarajevo
Subota, 28 siječnja, 2023

Danas je u Tuzli preminuo istaknuti sportski radnik Anto Raos

Danas je u Tuzli u 89. godini preminuo ugledni Tuzlak, privrednik, sportista, humanitarac Anto Raos.

Anto Raos bio je omiljen među poznanicima, imao je širok krug prijatelja i poštovalaca. Vrijeme i mjesto sahrane bit će objavljeni naknadno javlja RTV Slon.

Anto Raos 21 godinu bio je na čelu Koksno-kemijskog kombinata Boris Kidrič (KHK) u Lukavcu i Kemijskog kombinata Sodaso u Tuzli te Privredne komore BiH. Na tuzlanskom Tehnološkom fakultetu predavao je u statusu vanrednog profesora. Predsjedavao je Nogometnim savezom i savezom zajednica za tjelesnu kulturu SR BiH. Bio je član Upravnog odbora i predsjedništva Nogometnog saveza Jugoslavije i predsjednik zajednica prvoligaša u SFRJ.

Bio je prvi predsjednik Foruma građana Tuzle i prvi predsjednik predratnog udruženja menadžera BiH. Rat je proveo boreći se protiv svakog nacionalizma, mržnje i netolerancije. Član je Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99. Djelatni je sudionik u radu Društva “Hrvatski dom” i Kluba “Ivan Mažuranić”. Član je Upravnog odbora Soroseve Zaklade Otvoreno društvo.

Dobitnik je velikog broja odlikovanja i priznanja. Dok je bio u Slobodi, danonoćno je bdio nad ekipom. Autor je memoarsko-životopisne knjige “Pišem o svom životu”. (foto: Tip.ba)

  UO Grupacije poslodavaca SBK: Privredi prijeti kolaps ukoliko se hitno ne usvoje zakonska rješenja za rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU