Danas prva sjednica Ministarske koordinacije za oblast socijalne politike u FBiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike danas organizira prvu, konstituirajuću, sjednicu Ministarske koordinacije za oblast socijalne politike u Federaciji BiH. Sjednica će se održati u zgradi Unsko-sanskog kantona u Bihaću.  

Iz Ministarstva je najvljeno da će na ovoj sjednici članovi Koordinacije, osim usaglašavanja i usvajanja poslovnika rada, diskutovati i o prijedlogu obrasca za prikupljanje podataka i osnovnih informacija o socijalnim pravima i uslugama utvrđenim federalnim i kantonalnim propisima iz oblasti socijalne i dječje zaštite, a na osnovu kojeg će se izraditi jedinstveni katalog socijalnih prava i usluga za područje Federacije.

Kao uvodničari prve sjednice Ministarske koordinacije najavljeni su federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić,  premijer USK Mustafa Ružnić, te resorni ministar iz Vlade USK Muris Halkić i gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Sjednica počinje u 11 sati, a izjave za medije su planirane po njenom okončanju u 12:30 sati, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU