Debasis Ganguli član kriminalne grupe na čelu sa danas uhapšenim Pramod Mittalom

Predsjednik Nadzornog odbora Global Ispat Koksne Industrije Lukavac Pramod Mittal uhapšen je danas u poslijepodnevnim satima u Lukavcu. Kantonalno tužilaštvo Tuzla izdalo je danas nalog za hapšenje britanskog milijardera Pramoda Mittala. Osim njega pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona slobode su lišili i generalnog direktora GIKIL-a Parameša Batašarija kao i člana Nadzornog odbora Rajiba Daša.

„Postoje osnovi sumnje da su navedeni počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i zloupotrebe ovlasti. Riječ je o izuzetno teškim krivičnim djelima za koje su propisane najteže kazne do 45 godina zatvora uzimajući u obzir Pramod Mitala, a za ostale isto tako visoke kazne“, izjavio je Ćazim Serhatlić, dežurni tužilac Tužilaštva TK.

Istragom je obuhvaćen i Debasis Ganguli koji se smatra članom kriminalne organizovane grupe na čelu sa Pramodom. Podjećamo, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo onečišćenje okoliša, Kantonalno tužilaštvo početkom godine podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih Debasis Gangulyja, kao odgovorne osobe i generalnog direktora Global Ispat Koksne industrije Lukavac (GIKIL) i drugooptuženog pravnog lica GIKIL-a. Istraga u ovom predmetu trajala je nekoliko mjeseci, a Ganguly je, uoči podizanja optužnice naprasno dao otkaz i napustio Bosnu i Hercegovinu. Još uvijek se za njim traga.

tv slon

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU