Dedić i poljoprivrednici za hitno usvajanje budžeta za 2022. godinu

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić odražao je danas sastanke s predstavnicima poljoprivrednih udruženja u Federaciji Bosne i Hercegovine, te proizvođačima voća, povrća i rasadničke proizvodnje.

Tokom sastanka i razgovora predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača FBiH, Seljačkog saveza FBiH i Udruženja poljoprivrednika FBiH su upoznati o aktivnostima koje Ministarstvo poduzima na pripremi mjera novčanih podrški za poljoprivredu i ruralni razvoj u 2022., saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Zajednički stav prisutnih je potreba hitnog usvajanja budžeta za 2022. te operativnost mjera podrške koje će poljoprivrednicima olakšati proljetnu sjetvu uslijed poskupljenja repromaterijala i drugih inputa u proizvodnjama.

Istaknuto je da će sutrašnji sastanak s kantonalnim ministrima poljoprivrede biti usmjeren upravo u navedenom pravcu.   

Nakon tog održan je i sastanak s poljoprivrednim proizvođačima voća, povrća i rasadničke proizvodnje na kojem je, kroz prijedloge i sugestije, razgovarano o stanju ovih proizvodnji i planovima za ovu godinu kojem je prisustvovao je i predsjednik Odbora za poljoprivrede Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Ahmed Džubur.

Podsjećanja radi, prošle sedmice održan je sastanak s poljoprivrednim proizvođačima hljebnih žita, soje i kukuruza a resorno ministarstvo će nastaviti održavati tu vrstu sastanaka i razgovora s poljoprivrednim proizvođačima, čiji je cilj sačiniti analizu trenutnog stanja i razmotriti mjere u okviru pripreme i izrade Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu, navode je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

bhrt

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU