DEKRET SVETE STOLICE ZA ŽUPU PRESVETO TROJSTVO NOVI TRAVNIK – TNTPortal

APOSTOLSKA POKORNIČARNICA, kako bi povećala pobožnost vjernika i spasenje duša, službom koja je na poseban način dodijeljena, božanskom providnošću u Kristu i našem Gospodinu, svetom Ocu papi, gospodinu Franji, prihvaćajući nedavni zahtjev vlč. Ante Ledića, župnika Presvetog Trojstva župe „Novi Travnik“, Vrhbosanske nadbiskupije, koji je svesrdno podržao uzoriti nadbiskup i metropolita, prigodom svečane proslave u čast Blaženih Drinskih mučenica, koja je dana 24. rujna 2021. u novoj kapelici nedavno nazvanoj po istim blaženim mučenicama, iz nebeske riznice Crkve milostivo dodjeljuje potpuni Oprost pod uobičajenim uvjetima (sakramentalna ispovijed, euharistijsko zajedništvo i molitva na nakanu pape), svim vjernicima koji su, potaknuti pravim duhom pokore i ljubavi, a koje će to moći primijeniti i kao pohvalu dušama u čistilištu, ako posjete kapelicu kao hodočasnici i ondje pobožno sudjeluju u svetim obredima, ili barem provedu neko vrijeme u molitvi, završavajući molitvom Gospodnjom, Vjerovanjem i zazivima Blaženoj Mariji Djevici i Blaženim drinskim mučenicama.

Stariji, nemoćni i svi koji iz ozbiljnog razloga ne mogu otići od kuće, jednako će moći dobiti potpuni oprost, pod uvjetom da se odvoje od bilo kakvog grijeha s namjerom da se što prije ispune tri uobičajena uvjeta, ako se duhovno pridruže slavljima, uz molitve milosrdnom Bogu za boli i patnje vlastitoga života.

Kako bi se ovaj pristup stjecanju božanske milosti putem ključeva Crkve lakše ostvario pastoralnim milosrđem, ova Pokorničarnica snažno potiče da se župnik i svećenici opremljeni odgovarajućim sposobnostima za slušanje ispovijedi, spremno i velikodušno odazovu slavlju sakramenta Pokore.

Ovaj dekret će vrijediti samo za ovaj događaj. Bez obzira na bilo koju suprotnu odredbu.

Dano u Rimu, u palači Apostolske pokorničarnice, 31. kolovoza, godine Gospodnjeg Utjelovljenja 2021.

Pozivam sve vjernike koji će taj dan doći na ovo hodočašće da iskoriste ovu jedinstvenu prigodu i duhovnu pogodnost te se na vrijeme ispovjede i pripreme prema propisima kako apostrofira Dekret, poručuje nam don Ledić.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU