Delegacija BiH na zasjedanju Parlamenta Vijeća Evrope u Strasbourgu

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSSE) učestvovat će online, na prvom dijelu redovnog zasjedanja PSSE-a, koje počinje danas u Strazburu.

Parlamentarcima će se sutra, kako je najavljeno iz Parlamenta BiH, obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Na zimskom zasjedanju PSSE-a očekuje se izbor rukovodstva, Stalnog komiteta i radnih tijela PSSE-a”, navodi se u saopćenju.

Prema predviđenom dnevnom redu, parlamentarci će razmotriti Pakt EU o migracijama i azilu iz perspektive ljudskih prava, izvještaje o borbi protiv rastuće mržnje prema LGBT osobama u Evropi i o navodnim kršenjima prava tih osoba u Južnom Kavkazu.

Trebalo bi da se razmotre i izvještaji posmatračkih misija sa predsjedničkih izbora u Bugarskoj i parlamentarnih izbora u Kirgistanu, održanih u novembru prošle godine.

Posebnim događajima u Strasbourgu će, tokom zimskog zasjedanja PSSE-a, biti obilježen Međunarodni dan posvećen sjećanju na žrtve Holokausta. Prvi dio redovnog zasjedanja PSSE-a traje do 28. februara.

Srna

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU