1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Delegacija iz Kotor-Varoši u posjeti ministru Bukvareviću

 Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević ugostio je udanas u sjedištu Vlade Federacije BiH delegaciju iz Kotor-Varoši, predvođenu predsjednikom Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju u Kotorvaroškoj dolini Muhamedom Mehmedovićem.

Na sastanku su prezentirane aktivnosti čija je realizacija planirana u narednom periodu, a potpisani su i ugovori o sufinansiranju obilježavanja značajnih datuma iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata te održavanja i uređenja spomen-obilježja na tom prostoru.

Ministar Bukvarević je istakao da će Ministarstvo i u narednom periodu činiti sve kako bi se pomoglo borcima povratnicima kroz brojne projekte, te podsjetio da je ministarstvo učestovalo u izgradnji Spomen-obilježja šehidima u krugu “Sultan Sofi Mehmed-pašine” džamije te kontinuirano sufinansira održavanja mezarja na tom području.

Predsjednik Udruženja Mehmedović je najavio da će, zahvaljujući ministru Bukvareviću koji je posjećivao Kotor-Varoš i pomagao borcima i povratnicima, u narednom periodu biti svečano otvorene prostorije Udruženja koje pruža pravnu i drugu pomoć za borce povratnike.

Mehmedović je naglasio da kako je veoma važno da branioci koji žive na području bh. entiteta RS imaju mogućnost i mogu aplicirati na sve projekte Ministarstva i to zahvaljujući odluci ministra Bukvarevića.

Bukvarević je s borcima povratnicima govorio i o drugim problemima s kojima se oni i njihove porodice suočavaju, te je zaključeno da je neophodna jača institucionalna pomoć borcima na svakom pedlju Bosne i Hercegovine, jer su se borili za cijelu državu i sve njene građane, saopćeno je iz Kabineta ministra Bukvarevića.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima