22.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  Delegacija Vlade SBK na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu – Bug.ba

  U Londonu se od 22. do 25. maja održava Svjetski obrazovni forum na kojemu više od hiljadu izaslanika i 112 ministara, iz više od stotinu država, raspravlja o promjenama i reformama u obrazovanju.

  Na poziv British Councila Srednjobosanski kantom predstavlja delegacija Vlade SBK, u kojem su ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Bojan Domić, njegov savjetnik Ivan Sajević te ministar zdravstva i socijalne politike SBK Anto Matić.

  Ministar Domić je izrazio zadovoljstvo viđenim, ali uspostavljenim kontaktima, koji će zasigurno u narednom razdoblju rezultirati novim susretima.

  „Ovo je iznimna prigoda za vidjeti što je aktualno u obrazovanju u svijetu te koje trendove i pravce u budućnosti možemo očekivati. Ukratko, sve što o edukaciji u svijetu planira i promišlja ovih nekoliko dana je u Londonu. Zbog toga je prevažno da smo ovdje te da imamo priliku razmijeniti iskustva, ali i dodatno promišljati o načinima unaprijeđenja obrazovnog sustava u Središnjoj Bosni”, kazao je ministar Domić.

  Osim konferencije i plenarnih zasjedanja na Svjetskom obrazovnom forumu izaslanstvo Vlade SBK održalo je nekoliko bilateralnih i trilateralnih susreta.

  U ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije održan je i okrugli stol na temu obrazovanja zemalja Zapadnog Balkana na kojemu je sudjelovao i ministar Domić.


  bug.ba

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttp://tntportal.ba
  TNT Portal donosi najnovije vijesti uz oglase za posao i zanimljive sadržaje kao što su recepti, horoskop, sanjalica, kvizovi i radio stanice.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU