Prilika za nezaposlene osobe iz općine Travnik

Njemačka nevladina organizacija Help je 01. Februara 2021 god. počela sa implementacijom projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022” na području Općine Travnik.

Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, a sufinansira Općina Travnik.

Projekat će trajati 24 mjeseca i podržati ukupno 20 korisnika (20 IGA i 10 strukovnih obuka/edukacija) na području općine Travnik. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektoru poljoprivrede I malih obrta. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 15% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Svi zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima: na svim lokacijama će se poštovati propisane mjere nadležnog kriznog štabe u vezi sa pandemijom virusa Covid 19. Ukoliko bude potrebno mogu se organizovati i dodatne prezentacije.

Više informacija o projektu možete dobiti i na web stranici http://www.help.org.ba/ ili putem email-a: [email protected] 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU