DESET GODINA OD SVJETSKOG SREBRA: Veliki uspjeh rukometaša, aktualni kapetan prisjetio se sjećanja

Rukometaši Srbije nisu uspjeli izboriti četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Jedinu pobjedu ostvarili su protiv Čilea. Protiv Danske su bili blizu iznenađenja, ali to nije bilo moguće.

Naše dame u veljači nastavljaju s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Rukometni savez podsjetio je na događaj kada su naše djevojke prije 10 godina izgubile finale Svjetskog prvenstva od Brazila 22:19 na domaćem terenu.

Tu generaciju činile su: Katarina Krpež, Jelena Popović, Andrea Lekić, Jelena Živković, Sanja Damnjanović, Jelena Erić, Jovana Risović, Sanja Rajović, Svetlana Ognjenović, Biljana Filipović, Katarina Tomašević, Jelena Nišavić, Jovana Stojiljković, Kristina Liščević, Dragana Cvijić i Marija Lojpur

Jovana Risović tada je bila na početku karijere, a sada je kapiten reprezentacije.

Ponosna sam što sam bila dio povijesti srpskog ženskog rukometa. Sama pomisao i sjećanje na 2013. godinu u meni budi razne emocije. Riječi ne mogu opisati želju u ljudima tada da dođu bodriti nas, što nas je i dovelo do svjetskog rekorda. Svaki sportaš želi napredovati iz dana u dan. Sve više razmišljam i nadam se da s reprezentacijom, sada u drugačijoj ulozi nego što sam bio tada, možemo postići još ljepše stvari. Sada sam ja podrška koju sam dobijao od drugih, ali moj najveći motiv je to što sam uvek voleo i voleću da igram za Srbiju. Puno je anegdota iz Torovog razdoblja, nekih se više ne sjećam, ali jedno mi je ostalo u sjećanju. Od uzbuđenja nismo mogli zaspati do pet-šest ujutro. Moja cimerica Jovana Stojiljković i ja smo jedne večeri otišle na prijemni i vidjele da većina djevojaka ima isti problem, ali sve te stvari su izgradile zajednički i timski duh među nama koji je donio ovu medaljurekao je onaj koji igra na poziciji vratara.

Fotografija: RSS

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU