11.1 C
Sarajevo
Subota, 25 rujna, 2021

Devet dana potrage za dječakom koji je pao u potok kod Žepča nije dalo nikakve rezultate

Potraga za dječakom koji je pao u potok u mjestu Begov Han kod Žepča još uvijek traje. U akciju su uključeni članovi gorskih službi spašavanja i rafting klubovi.

Sutra se navršava deset dana od nesretnog događaja kada je u nabujali potok upao šestogodišnji dječak dok je s biciklom prelazio preko mosta. Bicikl je pronađen istog dana, ali devetodnevna akcija spasilačkih službi nisu donijele nikakav trag o dječaku, piše klix.ba

Korito potoka je pretraženo više puta, a mještani, članovi porodice dječaka i brojne spasilačke ekipe danima su pretraživali obale rijeke Bosne na kopnu i na čamcima, ali bezuspješno.

Emir Balić, jedan od članova GSS-a koji je od prvog dana uključen u potragu za dječakom u razgovoru za Klix.ba je kazao da su utorak tragali i za nestalim Almirom Gluhićem te da su dva puta pretražili područje od Maglaja do Doboja, kao i obale rijeke Bosne.

“Danas je gorska služba pretražila ponovo lijevu obalu Bosne od Begovog Hana do Žepča u potrazi za nestalim dječakom, a sutra se planira pretraživati desna obala”, govori Balić.

Dodao je da su u GSS-u volonteri te da shodno slobodnim danima na poslovima izlaze na teren i tragaju za nestalima. Sutra će na terenu biti desetak spasilaca.

- Oglašavanje - devet dana potrage za dječakom koji je pao u potok kod žepča nije dalo nikakve rezultate

“Bosna se povlači, ali u njoj ne vrijedi vršiti širu pretragu terena ronjenjem jer je uvijek mutna. Ronioci su korisni kada znamo područje gdje se otprilike nalazi tijelo u vodi, kao što su nesreće s automobilom, ali ovdje ni otprilike ne znamo lokaciju”, dodao je naš sagovornik.

Pojasnio je da svima preostaje samo da čekaju i da prirodni procesi učine svoje nakon čega bi rijeka izbacila tijela na površinu, ukoliko se radi o utapanjima.

“U svakom slučaju Gorska služba će se truditi koliko je to moguće da što više bude na terenu. Svaki dan je jako skup, hrana, gorivo, oprema, a slabo to ko vidi”, zaključio je Balić.
Prijavi grešku

- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima