10.5 C
Sarajevo
Petak, 9 lipnja, 2023

Devet velemajstora u Jajcu

Šahovski klub „Jajce“ Jajce povodom obilježavanja Dana općine Jajce organizira u nedjelju 19.02.2023. godine 3. Međunarodni šahovski turnir „Jajce 2023“.

Turnir će se odigrati u Jajcu, u hotelu “TURIST 98”, adresa: Kulina Bana bb Jajce, ceremonija otvranja počinje u 10:30 sati, prvo kolo u 11.00 sati a prijave se primaju do 12.02.2023. godine, nakon čega će biti objavljena konačna lista, a broj sudionika je ograničen na ukupno 110 (80 igrača po prijavama i 30 igrača po pozivu organizatora).

Prema prijavama očekuje se da među učesnicima nastupi 9 velemajstora, 8 inter majstora i 7 Fide majstora! Prvi rejting favorit je Mladen Palac, hrvatski velemajstor.

Turnir će se igrati po švicarskom sistemu u 9 kola, sa tempom igre 12 minuta+ 3 seknude po igraču (računalno parovanje). Turnir će se rejtingovati za RAPID rejting listu FIDE. Nagradni fond iznosi 4.040 KM.

Direktor turnira je Adin Tatarević, zamjenik direktora turnira Zoran Crnoja a suci turnira su Miro Marjanović, IA – glavni sudac, Mirza Miralem, IA, Sejfudin Miskić, dok je operater Belmir Miskić, NA.

Edo Ekmescic

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU