DIJETETIČARKA SASTAVILA LISTU Ovih šest namirnica imaju više proteina od jaja

Postoji mnogo razloga za to, jer su jaja ukusna i hranljiva. Svako veliko jaje nudi šest grama proteina, prema Ministarstvu poljoprivrede SAD. Međutim, postoje i druge opcije grickalica koje nude još više proteina od jaja.

Dijetetičarka Novela Lui sastavila je listu ovih namirnica.

Konzervirani losos, tunjevina, pastrmka i sardine, čije su kosti često sitne i dovoljno meke za jelo, takođe su izvori kalcijuma i vitamina D. Ako tražimo drugi način da u svoju ishranu uključimo omega-3 masne kiseline, ovo je odličan izbor.

JAČAJU IMUNITET Započnite dan nekim od ovih napitaka

Svež sir

Ova namirnica ima 12 grama proteina za svaku porciju od 100 grama, prema USDA. Ako pazimo na unos soli, možemo tražiti opcije sa malo natrijuma ili bez natrijuma, ističe Lui za „EatingWell“.

Takođe možemo dodati voće poput jagoda u sir za dodatnu količinu vlakana i slatkoće ili povrće poput krastavca. Ove kombinacije pružaju dobro zaokruženu užinu bogatu proteinima i vlaknima.

Bademi

Redovna konzumacija badema može poboljšati nivo holesterola i zaštititi srce, prema meta-analizi iz 2019.

Porcija od približno 42 grama badema, ili oko 35 badema, sadrži devet grama proteina, prema USDA. Pored toga, od svih orašastih plodova, bademi imaju najviše vlakana, vitamina E i kalcijuma.

SAVJETI STRUČNJAKA Evo kako u proljeće treba tretirati jagode

Kefir

Kefir je napitak nalik fermentisanom jogurtu napravljen od zrna kefira i mleka. Prema USDA, kefir ima devet grama proteina na približno 240 mililitara.

Takođe je odličan izvor kalcijuma, fosfora i vitamina D, koji su, zajedno sa proteinima, važni hranljivi sastojci za zdravlje kostiju. Možemo ga piti samog ili koristiti kao osnovu za smuti

Leblebije

Oko 83 grama kuvanih leblebija slanutka ima više od sedam grama proteina, prema USDA.

Leblebije su takođe dobar izvor gvožđa. Uparivanje sa hranom bogatom vitaminom C, kao što je preliv od citrusa, pomoći će našem telu da bolje apsorbuje mineral, koji je važan za proizvodnju energije.

„Leblebije su pristupačne i ukusne. Napravite svoj humus ili ih koristite za salatu. Pečene leblebije su takođe odličan izbor“, predlaže dijetetičarka.

PRIJEDLOG ZA RUČAK Pileći paprikaš u finom i gustom sosu

Maslac od badema

Ako ne volite da jedete cijele bademe, možete da uživate u namazu, poput maslaca od badema. Prema USDA, dve kašike ovog namaza daju blizu sedam grama proteina.

BONUS VIDEO:

DIJETETIČARKA SASTAVILA LISTU Ovih šest namirnica imaju više proteina od jaja appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU