Dinamo uveličao 100. godišnjicu HNK Žepče

Hrvatski prvak Dinamo pobijedio je u četvrtak pred oko dvije tisuće gledatelja BiH federalnoga drugoligaša Žepče iz istoimenoga srednjobosanskoga gradića s 2-0, uveličavajući tako 100.godišnjicu toga kluba.

Golove za Dinamo, koji je nastupio u trenutno najjačoj postavi bez reprezentativaca, postigli su Leon Šipoš i Dominik Rešetar.

Bila je to fešta za pamćenje jer Dinamo tradicionalno u Središnjoj Bosni ima puno navijača a svoje zadovoljstvo dolaskom u Žepče nije krio niti predsjednik modrih Mirko Barišić koji je za Hinu kazao kako je iznimno sretan što je baš Dinamo uveličao važnu obljetnicu jednoga maloga kluba u hrvatskoj enklavi Bosni.

“Jako smo sretni jer smo znali i ranije da u Žepču i okolini imamo puno navijača i prijatelja. Impresionirani smo dočekom i drago mi je da je baš Dinamo odabran da uveliča 100.obljetnicu utemeljenja Nogometnoga kluba u Žepču.“

I predsjednik HNK Žepče Miroslav Ilić je naglasio kako je veoma sretan što je Hrvatski prvak došao u Žepče i igrao protiv njegova kluba .

” Posebna je čast što je 100-tu obljetnicu Nogometnoga kluba Žepče uveličao Dinamo, najveći klub sa ovih prostora koju u Žepačkome kraju tradicionalno ima ogroman broj navijača. Za našu malu sredinu , u kojoj živi oko 25 tisuća Hrvata i u kojoj je Dinamo popularan i među pripadnicima drugih nacionalnosti ovo je bio spektukularan događaj. Hrvati Žepča dolazak Dinama doživljavaju kao velikio ohrabrenje i nastavak nesebične i konkretne pomoći svih Vlada iz Zagreba našem opstanku“.

Utakmici u Žepču nazočio je i bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, koji je  dan prije presude otišao u Međugorje gdje i boravi od ljeta prošle godine.

Zagrebački “modri” će u petak u Tuzli uveličati 100. godišnjicu BiH premijerligaša Slobode. U Dinamu je u šampionskoj momčadi iz 1982. godine igrao Tuzlak Ismet Hadžić , a kasnije i Ivan Cvjetković iz obližnjih Živinica.

Hina

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU