Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Divljanje na romobilu u Sarajevu: Vozio brzinom od 70 kilometara na sat i preticao automobile (VIDEO)

Na društvenim mrežama se pojavio snimak muškarca koji u noćnim satima u Sarajevu vozi električni romobil znatno većom brzinom od predviđene

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Snimak prikazuje muškarca na električnom romobilu koji se vozi sarajevskom ulicom Safeta Hadžića brzinom od 70 km/h i pri tome čak pretiče automobile.

Na originalnom videu se čuje kako ga automobili iz suprotnog smjera upozoravaju sirenom, no on je nastavio neodgovornu vožnju kojom je ugrožavao i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Problem neodgovornih vozača električnih romobila sve je veći u Sarajevu. Mnogi od njih romobile voze cestom, trotoarima i šetalištima, a ove sedmice se u glavnom gradu BiH dogodila nesreća u kojoj je romobil udario pješaka ispred Kampusa.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Zakona koji reguliše korištenje električnih romobila u BiH još uvijek nema, a bivši kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem je prošle godine zatražio uvođenje istog.

Također, sličan snimak je prošle godine zabilježen u Beogradu, gdje je muškarac vozio električni romobil brzinom od 80 km/h, prenosi Klix.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas