Djed digao bolnicu na noge: Zaljubljeni pacijent probudio se iz anestezije i pobjegao

Nedavno je u Kliničkom centru Srbije nastao potpuni haos kada je s jedne od klinika nakon buđenja iz anestezije nestao pacijent.

– Ljubav nema godine, ona se uvijek rađa – rekao je nekad davno čuveni matematičar i filozof Blez Paskal (Blaise Pascal).

Njegove riječi, ali i uvjerenje da su ljudi zbog ljubavi spremni na sve, pa čak nekad da zaborave i na zdrav razum, pokazuje i primjer jednog djeda iz Beograda, koji je neposredno nakon operacije pobjegao iz bolnice jer mu je njegova supruga – užasno nedostajala.

Naime, nedavno je u Kliničkom centru Srbije u Beogradu nastao potpuni haos kada je s jedne od klinika nakon buđenja iz anestezije pobjegao stariji pacijent, kojeg nikako nisu mogli naći…

– Stariji pacijent u svojim osamdesetim godinama operiran je na Hirurgiji KCS-a, zahvat je prošao dobro, pacijent se uspješno probudio iz anestezije i svi su se nadali skorom oporavku. Međutim, nakon nekog vremena primijećeno je da od gospodina nema ni traga ni glasa… Prvo je osoblje pomislilo da je djed izašao negdje ili otišao da prošeta. Bolnica nije zatvor, pacijentima je dozvoljeno da izlaze napolje, doduše, ne baš odmah nakon buđenja iz anestezije. Najgore od svega, niko poslije nije znao da kaže ni kada, ni kako je otišao,  izvor “Kurira”.

Prema njegovim riječima, kako djeda sve duže nije bilo u krevetu, ljekari su odlučili pozvati policiju. Nestao pacijent, i to u tim godinama i takvom stanju, nije šala.

– Potraga je uveliko bila u jeku kada su dobili telefonski poziv od supruge tog čovjeka. Deka je bio živ i zdrav u njihovoj kući na Medakoviću 3! Svi su bili šokirani kako je uspio toliko daleko stići… Djed je kasnije priznao da mu je u bolnici bilo dosadno i da je htio da vidi svoju baku, mnogo mu je nedostajala. Rekao je i da mu bez nje ništa nema smisla i da je sve tužno i dosadno i da je zato zbrisao .

Srećom, ovakav nepromišljeni postupak nije pogoršao zdravlje zaljubljenog pacijenta. Kako je otišao, pješke, gradskim prijevozom ili nekim taksijem – nije htio otkriti. Policija je na kraju našla djeda kod kuće. I oni su bili šokirani, a stariji sugrađanin malo se postidio, ali je rekao da mu nije žao što je otišao. Eto, zbog žene s kojom je već decenijama u braku, svježe operiran prošao je pola grada samo da je vidi… Zatim su djeda svi, uključujući i baku, nekako ubijedili da nastavi liječenje i da kasnije napusti bolnicu isključivo po savjetu ljekara. Srećom, sve se dobro završilo i svi su odahnuli .

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU