Djevojka pala sa 3. sprata, pokušala se spustiti niz čaršaf sa prozora

Prema prvim informacijama, djevojka je ostala zaključana u stanu, pošto su njena majka i brat otišli na groblje povodom Zadušnica, pa je pokušala da iz njega izađe tako što je od čaršafa napravila uže preko kojeg je pokušala da se spusti sa oko 10 metara visine.

Međutim, pala je na beton ispred zgrade i zadobila teške tjelesne povrede. Ona je sanitetom hitne pomoći prebačena u Urgentni centar u Nišu.

Ekipa Hitne pomoći ukazala je pomoć djevojci staroj 29 godina koja je pala sa zgrade. Zadobila je politraume, višestruke povrede, i prebačena je u Urgentni – potvrđeno je u HP.

Jedan od očevidaca, N. I. koji je prvi pritekao povrijeđenoj djevojci u pomoć, rekao je da je kako visi sa simsa prozora, a nakon toga, poslije oko dvije sekunde, čuo se pad i tup udarac u beton.

Rekao sam supruzi da zove Hitnu pomoć, a ja sam sišao odmah da vidim mogu li da pomognem. Ona je bila živa i imala je veliku povredu na čelu i zapomagala je “Boli me kuk, boli me sve”. Hitna pomoć došla je poslije pet minuta – kaže N. I.

Komšije kažu da je komšije ne poznaju ni nju ni njenu porodicu i da su se prije oko mjesec dana doselili u zgradu gdje žive kao podstanari.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU