DOBITNE KOMBINACIJE KOJE ĆE VAM POMOĆI PRI MRŠAVLJENJU Konzumirajte ovu hranu ukoliko se želite riješiti dosadnih kilograma

One „otapaju“ salo zahvaljujući nutrijentima koji smanjuju nadutost i ubrzavaju rad metabolizma, prenosi magazin Eat This, Not That.

Puter od kikirikija i banane

Kombinovanje proteina i zdravih ugljikohidrata, koji se nalaze u puteru od kikirikija i bananama, usporavaju probavljanje šećera u organizmu, što u konačnici znači da nivo šećera u krvi neće značajno porasti. Također ćete uspjeti ostati siti tokom čitavog dana.

Špinat i banane

Banane su bogate otpornim škrobom, kojeg tijelo, kako je moguće zaključiti iz naziva, ne može lako probaviti. Dakle, tijelo će morati više raditi na tome da probavi hranu, što će pospješiti proces mršavljenja. Špinat će vas održati sitim i idealan je za oporavak organizma.

Napravite smoothie tako što ćete u blender staviti bananu, otprilike 60 grama špinata i šolju bademovog mlijeka.

ZDRAVE PALAČINKE OD BANANE Poslastica koja će zauvijek zamjeniti tradicionalne palačinke

Riba i bijeli luk

Riba sadrži omega-3 masne kiseline, koje smanjuju nivo triglicerida. Također ubrzava rad metabolizma i odličan je izvor proteina za izgradnju mišićne mase. Prema istraživanju objavljenom u magazinu Nutrition Research and Practice, žene koje su konzumirale 80 miligrama ekstrakta bijelog luka u periodu od 12 sedmice su značajno izgubile na težini.

Slatki krompir i grčki jogurt

U grčkom jogurtu nalaze se karotenoidi, antioksidansi koji stabiliziraju nivo šećera u krvi i smanjuju otpornost na inzulin, što sprečava pretvaranje kalorija u masti. Zbog proteina u grčkom jogurtu neće biti gladni tokom dana.

Paprike i jaja

Jaja sadrže kolin, nutrijent koji ubrzava rad metabolizma, a paprika je izvor vitamina C. Kakve veze vitamin C ima sa gubitkom težine? Ukoliko ga često konzumirate, pomoći će u borbi protiv kortizola, hormona koji uzrokuje stvaranje sala.

BONUS VIDEO:

DOBITNE KOMBINACIJE KOJE ĆE VAM POMOĆI PRI MRŠAVLJENJU Konzumirajte ovu hranu ukoliko se želite riješiti dosadnih kilograma appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU