25.5 C
Sarajevo
Subota, 21 svibnja, 2022

  Dodatnih 1,5 miliona KM Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH

  Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministrica zdravstva Amela Sofić posjetili su danas Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH, gdje su se u razgovoru sa direktoricom Jasminkom Kurilić upoznali o radu te ustanove.

  Radi nastavka njenog kontinuiranog i nesmetanog rada, Ministarstvo zdravstva je u dogovoru sa Zavodom zdravstvrnog osiguranja KS povećalo finansijska sredstva za ovu ustanovu. Tako su rebalansom budžeta Zavoda iz jula 2019. povećana sredstva toj ustanovi za 1.489.600 KM, sa prvobitnih 2.475.800 KM na sadašnjih 3.965.400 KM.

  Softić je navela da se ta ustanova finansira sredstvima Vlade FBiH, Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

  – S obzirom na to da više od 75 posto usluga pruža stanovnicima KS, i da je jedina ustanova u Kantonu koja pruža usluge transfuzijske medicine, Ministarstvo zdravstva je u dogovoru sa Zavodom zdravstvnog osiguranja KS obezbijedilo dodatna sredstva, kako bi ova ustanova mogla nastaviti kontinuirano obavljati svoju djelatnost u punom kapacitetu, za dobrobit naših građana – rekla je Sofić.

  Direktorica Kurilić zahvalila je premijeru i ministrici na posjeti, smatrajući je izuzetno važnom za prepoznavanje djelatnosti kojom se bavi, poput prikupljanja dovoljnih količina sigurne krvi za sve pacijente koji se liječe u Kantonu, a po potrebi i za druge transfuzijske ustanove, saopćeno je iz Pres-službe KS.

  federalna.ba/Fena

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA