0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Dodijeljena sredstava za 14 organizacija civilnih invalida i žrtava rata

  ()

  Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas je s predstavnicima 14 reprezentativnih organizacija civilnih invalida i žrtava rata, potpisao ugovore o dodjeli sredstava.

  – Javni poziv, koji je raspisan u maju ove godine, a kojim ovo ministarstvo vrši raspodjelu sredstava u ukupnom iznosu od 500.000 KM, predstavlja kontinuitet saradnje ovog ministarstva i udruženja, kao i brigu o najugroženijoj kategoriji stanovništva – kazao je ministar Drljača.

  Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, na osnovu Zakona o izvršavanju Budžeta FBiH za 2019. godinu i Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava, raspisalo javni poziv za raspodjelu sredstava iz tekućeg transfera neprofitnim organizacijama – Transfer organizacije civilnih invalida.

  Na ovaj javni poziv prijavilo se ukupno 16 udruženja, a 14 prijava je bilo uredno, pravovremeno i potpuno, saopćeno je iz Federalnog ministarstvo rada i socijalne politike, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO