3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Dodik: BiH ima namjeru uspostavljati međunarodne saradnje sa Sultanatom Omana

  ()

  Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu Ahmeda bin Salima bin Mohammeda Baomara.

  Tokom ceremonije predaje akreditivnih pisama istaknuto je da su politički odnosi dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja, ali da ih ne prati ekonomska saradnja, te je, kako su zaključili sagovornici,  s obje strane potrebno uložiti dodatne napore.

  Dodik je istaknuo da Bosna i Hercegovina ima namjeru uspostavljati sve vidove bilateralne i međunarodne saradnje sa Sultanatom Oman.

  Izražena je obostrana saglasnost o potrebi proširenja saradnje dviju zemalja, kao i da je, u skladu s tim, u narednom periodu potrebno potpisati sporazume o međusobnoj saradnji.

  Novoimenovani ambasador Ahmed bin Salim bin Mohammed Baomar je naglasio da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu.

  Predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik iskazao je podršku novoimenovanom ambasadoru Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu i zaželio mu uspjeh u izvršavanju njegove diplomatske misije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO