Dodik: Moguće je ponovo mobilisati Vojsku Republike Srpske – TNTPortal

Najveća ozbiljna historijska greška je ukidanje Vojske Republike Srpske i formiranje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, nova je izjava Milorada Dodika.

Obećao je da će tu grešku ispraviti, ali nije rekao kad. Što ne iznenađuje. Inače, za njegovu informaciju, a vjerujemo da zna, danas je prisustvovao obilježavanju 3. pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a ne vojske bh. entiteta Republika Srpska.

Obilježen Dan 3. pješadijskog puka OSBiH i Dan VRS

Komanda 3. pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas je u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, uz prisustvo najviših zvanica iz političkog i javnog života, obilježila Dan 3. pješadijskog puka OSBiH i Dan Vojske RS. Obilježavanju, upriličenom povodom 29. g…

“Vojska Republike Sprske danas živi u narodu kao mit i kao stvarnost. Mit jer je zbog toga i njenog postojanja, pokazali su našu sposobnost da brani slobodu, a stvarnost je zato što svi među nama u Republici Srpskoj smatraju da je veoma brzo i moguće mobilisati ponovo Vojsku Republike Srpske u punom sastavu i na svim djelovima Republike Sprske, zato što je sastav Republike Srpske srpski narod u Republici Sprskoj. U tom pogledu niko ne treba da ima ništa na umu osim toga”, kazao je Dodik.

federalna.ba

Milorad Dodik VRS Dan VRSIzvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU