1.6 C
Sarajevo
Utorak, 29 studenoga, 2022

Dogovorena dinamika rekonstrukcije zgrade u ulici Petra Tiješića na Dobrinji

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović razgovarao je s načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem.

Tema razgovora bila je rješavanju problema rekonstrukcije zgrade u ulici Petra Tiješića na Dobrinji (na brojevima 1, 3, 5, 7 i 9), a koja je oštećena tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Iako je rekonstrukcija bila planirana ranije, do nje nije došlo zbog naglog povećanja cijena materijala i usluga u građevinarstvu.

Dogovoreno je da se u ovoj godini pokrenu radovi na rekonstrukciji krova zgrade, zašto je neophodno izdvojiti oko 350.000 KM, a da se radovi na fasadi planiraju za narednu godinu.

Resorno ministarstvo je spremno ove radove sufinansirati sa 200.000 KM, a drugi dio će osigurati Općina Novi Grad, koja će provesti i proceduru javne nabavke, te izvršiti odabir izvođača radova.

The post Dogovorena dinamika rekonstrukcije zgrade u ulici Petra Tiješića na Dobrinji appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU