Pored toga što možete dijeliti odjeću i što će ti biti najbolji prijatelj do kraja života, tvoja sestra ti može učiniti život sretnijim i pozitivnijim, dokazano. Što znači da ako si i ti sestra, svojoj braći i sestrama poboljšavaš život, saznajemo od portala Pretty52.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu De Montfort u Leicesteru ispitalo je 571 osobu u dobi od 17 do 25, a rezultati su pokazali kako one osobe koje imaju sestru imaju i više uravnotežene živote.

Profesor Tony Cassidy, sa Sveučilišta u Ulsteru, koji je bio voditelj ovog istraživanja s kolegama s De Montforta, kaže “izgleda da sestre potiču više komunikacije i kohezije u obitelji. Ipak, braća imaju sasvim suprotan utjecaj”.

Izražavanje emocija je temeljno u održavanju zdrave psihe, a sestre to potiču u obitelji, nastavlja. Prema istraživanju, odrastanje sa samo jednom ženskom figurom u obitelji olakšat će nošenje s problemima. Ispitanice koje su imale sestre bile su na vrhu ljestvice kod pitanja samostalnosti, a ispitanici s braćom su bili na dnu iste. Cassidy objašnjava: “To bi moglo biti zbog toga što dečki imaju prirodnu tendenciju da ne pričaju o svojim problemima.”

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o