24 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  Dokazano: Ako imaš sestru, bit ćeš sretnija u životu!

  Pored toga što možete dijeliti odjeću i što će ti biti najbolji prijatelj do kraja života, tvoja sestra ti može učiniti život sretnijim i pozitivnijim, dokazano. Što znači da ako si i ti sestra, svojoj braći i sestrama poboljšavaš život, saznajemo od portala Pretty52.

  Istraživanje provedeno na Sveučilištu De Montfort u Leicesteru ispitalo je 571 osobu u dobi od 17 do 25, a rezultati su pokazali kako one osobe koje imaju sestru imaju i više uravnotežene živote.

  Profesor Tony Cassidy, sa Sveučilišta u Ulsteru, koji je bio voditelj ovog istraživanja s kolegama s De Montforta, kaže “izgleda da sestre potiču više komunikacije i kohezije u obitelji. Ipak, braća imaju sasvim suprotan utjecaj”.

  Izražavanje emocija je temeljno u održavanju zdrave psihe, a sestre to potiču u obitelji, nastavlja. Prema istraživanju, odrastanje sa samo jednom ženskom figurom u obitelji olakšat će nošenje s problemima. Ispitanice koje su imale sestre bile su na vrhu ljestvice kod pitanja samostalnosti, a ispitanici s braćom su bili na dnu iste. Cassidy objašnjava: “To bi moglo biti zbog toga što dečki imaju prirodnu tendenciju da ne pričaju o svojim problemima.”

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU