ĐOKOVIĆ S 18 GODINA SIGURAN U USPJEH: S obzirom da ću biti broj 1, ovaj wild card bi mi pomogao

Srbijanski tenisač Novak Đoković dominira tenisom od početka prošlog desetljeća, a ove je godine po osmi put završio kao prvi tenisač svijeta, usput osvojivši još tri Grand Slama i postavši apsolutni rekorder u oba ova segmenta.

Snimka na kojoj Novak u djetinjstvu govori da će postati prvak obišla je internet davno, no sada se doznaje da je istu tvrdnju izrekao već kao punoljetan, na početku treće godine svog profesionalnog školovanja. karijera.

Otkrio je to Mark Woodford, bivši australski tenisač, posebno poznat po igri parova, opisavši situaciju 2006. godine, kada je bio direktor turnira u Adelaideu. Tada je u njegov ured ušao Novak sa svojim tadašnjim trenerom Dejanom Petrovićem.

Petar i ja smo vodili turnir, a dan prije početka kvalifikacija Dejan je s Novakom ušao u naš ured. Novak se civilizirano predstavio, rekao da je sretan što je u Adelaideu i da se nada da će mu moći dati wild card za sudjelovanje u glavnom ždrijebu turnira.rekao je legendarni tenisač, a potom otkrio Novakove tadašnje riječi:

S obzirom da ću jednog dana biti svjetski broj 1, ovaj poziv bi mi pomogao da ostvarim taj ciljizjavio je tada samouvjereni Đoković.

No, sve posebne pozivnice su podijeljene.

Peter i ja smo se pogledali. Svjestan da smo do tada izdali sve posebne pozivnice za glavni ždrijeb i, uz svu simpatiju prema takvoj gesti, poručili smo mu da više nemamo pozivnica. Dejan, kojeg jako dobro poznajemo iz australskog tenisa, tada je potvrdio kako Novak doista vjeruje da će postati svjetski broj 1, ali morali smo ostati pri tom stavu, jer su pozivi domaćim igračima već bili upućeni., prisjetio se Woodford koji se potom obratio Novaku rekavši mu da će ga pokušati uvesti u kvalifikacijski ždrijeb. Još…

Nažalost, te godine ga nismo uspjeli ubaciti ni u kvalifikacijeprisjetio se Woodford.

Đoković se već sljedeće godine vratio na ovaj turnir i – trijumfirao, pobjedom nad velikom domaćom nadom Chrisom Guccioneom. Bio je to drugi naslov u njegovoj karijeri, a osvojen je nešto više od dva mjeseca prije nego što će podići prvi trofej s Masters turnira, u Miamiju.

Nakon više od desetljeća i pol, početkom ove godine vratio se na ovaj turnir i ponovno ga osvojio, pobjedom u finalu nad Sebastianom Cordom, u meču koji je svrstan među pet najzanimljivijih turnira. godina.

Dejan Petrović je tenisač našeg porijekla koji je rođen u Adelaideu, ali je kasnije igrao pod našom zastavom, a bio je i izbornik Davis Cup reprezentacije, prije nego što ju je preuzeo Bogdan Obradović.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU