-4.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 veljače, 2023

Dom naroda Parlamenta FBiH nastavlja sjednicu prekinutu 11. januara

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas će u Sarajevu nastaviti sjednicu na kojoj bi se trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o računovodstvu i reviziji.

Tokom sjednice, koja je započeta 30. decembra prošle godine i nastavljena 11. januara, usvojen je Zakon o registru finansijskih izvještaja u Federaciji BiH i odobren federalni budžet za ovu godinu u iznosu 5,4 milijarde KM.

Delegati bi se danas, osim Prijedloga zakona o računovodstvu i reviziji, trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o zaštiti životne sredine, Nacrtu zakona o gasovodu “Južna interkonekcija BiH i Hrvatska”, te Nacrtu zakona o posredovanju u prometu nekretnina.

Zakonom o posredovanju u prometu nekretnina uređuju se uslovi za obavljanje djelatnosti posredovanja u prometu nekretnina, prava i obaveze posrednika, agenata posredovanja i nalogodavaca u prometu nekretnina, opšti uslovi poslovanja, sklapanje ugovora o posredovanju u prometu nekretnina, posrednička naknada, stručni ispit za obavljanje poslova agenta posredovanja u prometu nekretnina te nadzor nad primjenom ovog zakonskog akta.

Nastavak osme sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH zakazan je za 13.00 časova.

Srna

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU