10.6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Donacija vrijedna preko 120 hiljada maraka / HIFA donirala vozilo za Opću bolnicu u Tešnju

Firma HIFA d.o.o donirala je reanimobil u vrijednosti od 120 hiljada marka za Opću bolnicu Tešanj, dok su sredstva za vozilo Hitne pomoći koje je donirano Domu zdravlja skupile članice Udruženja privrednika. U ime grupacije, ključeve je uručio Hajrudin Ahmetlić, direktor i vlasnik kompanije Hifa Petrol.

Svečano uručenje donacija za Opću bolnicu Tešanj i JZU Dom zdravlja ”Izudin Mulabećirović Izo” Tešanj upriličeno je u okviru 15. Sajma privrede Tešanj 2019.

Prema riječima Izudina Ahmetlića, iz Hifa Oil Group, ovo je nešto što je dio rada i društvene orijentisanosti ovih kompanija.
”Sve firme koje su u vlasništvu porodice Ahmetlić, bez obzira kojom se djelatnošću bave, svake godine čine određene stvari za koje smatramo da su humane i potrebne. Pored mnogobrojnih donacija u ovoj godini, odlučili smo i da poklonimo reanimobil Općoj bolnici u Tešnju, jer smatramo da će biti od velike pomoći transportu pacijenata koje imamo iz Tešnja prema Tuzli, Zenici i Sarajevu. Voljeli bismo da je što manje pacijenata u tom autu, ali nastojali smo da nabavimo najsavremenije auto opskrbljeno sa svim mogućim sadržajima”, istakao je Ahmetlić.

Menadžment Opće bolnice zahvalan je na ovom itekako značajnom i potrebnom poklonu. „Sigurni smo da će ova vrijedna donacija doprinijeti kvalitetnijem zbrinjavanju i transportu svih bolesnika sa područja općine Tešanj, a HIFI upućujemo iskrene riječi zahvale“, izjavili su iz Opće bolnice Tešanj.

 

donacija vrijedna preko 120 hiljada maraka / hifa donirala vozilo za opću bolnicu u tešnju
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima